Zomerconcert Collegium Musicum Loppersum in Uithuizen

Op zaterdag 29 juni houdt het Collegium Musicum Loppersum een zomerconcert in de monumentale “Jacobus de Meerdere” RK-kerk te Uithuizen.

Het programma omvat diverse grote koorwerken van componisten als Anton Bruckner en Wolfgang Amadeus Mozart, maar ook nieuwe koormuziek uit Scandinavië en Engeland. Jelke Hamersma is de dirigent, Klaas Hoek bespeelt het harmonium.

Na afloop van het concert zijn de bezoekers van harte welkom om, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even na te praten en het concertseizoen af te sluiten in de prachtige tuin achter de kerk.

De deuren van de kerk aan de Hoofdstraat-West 85 gaan om 19.00 uur open. Het concert begint om 20.00 uur. Toegang is gratis; er staat een schaal voor bijdragen in de onkosten.