Spelers gezocht voor een tijdreis naar 1940-45

Theater op Straat 2020 is op zoek naar enthousiaste spelers, figuranten en muzikanten. Op 5 mei 2020 gaat het centrum van Loppersum terug in de tijd. We nemen bewoners en bezoekers mee terug naar de jaren 1940-45. Tijdens wandelingen van ongeveer een uur worden verschillende scènes uit de Tweede Wereldoorlog nagespeeld.

In 2015 hebben Rederijkerskamer Sappho, de Historische Vereniging en verschillende andere clubs en mensen voor het eerst samengewerkt aan dit prachtige project. De organisatie is voor de editie van 2020 op zoek naar acteurs en actrices van alle leeftijden, dus ook kinderen. Ook figuranten zijn welkom: mensen die in kleding uit die tijd rondlopen door het dorp. Verder is er natuurlijk allerlei hulp nodig bij activiteiten op de achtergrond: het uitlenen en klaarzetten van spullen, het inschrijven van de deelnemers, het verzorgen van de spelers…

Wil je meer weten of lijkt het je leuk om mee te doen? Kom dan op donderdag 19 maart om 19.30 uur naar Ons Dorpshuis. Daar vindt een informatiebijeenkomst plaats waarin de organisatie meer vertelt over de plannen en jouw rol in de realisatie. In 2015 waren de theaterwandelingen een doorslaand succes. Help jij mee om editie 2020 net zo mooi – of misschien nog wel mooier – te maken?

Het is niet verplicht, maar je kunt je aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Dat kan via sappholoppersum@gmail.com.