Bevrijding van Loppersum gevierd met boek vol oorlogsverhalen

Vandaag, 20 april, viert Loppersum 75 jaar bevrijding. Wie wil weten hoe de Canadezen in 1945 ons dorp bevrijdden, kan vanaf vandaag het boek Opgroeien in de oorlog lezen. Een bundel herinneringen in verhaalvorm van jonge ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog in Loppersum.

Schrijver van het boek is Els Zwerver, voorzitter van de Historische Vereniging Loppersum. Op basis van interviews, herinneringen en nagelaten documenten schreef zij een kleine twintig waargebeurde verhalen die zich afspelen in de periode 1940-1945 in Loppersum.

De verhalen zijn tot in detail gebaseerd op de herinneringen van de geïnterviewde Lopsters. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar, maar ook veel volwassenen zullen het met interesse lezen. Elk hoofdstuk is voorzien van thematische achtergrondinformatie.

Opgroeien in de oorlog telt 174 pagina’s en kost € 12,50. Het boek is verkrijgbaar bij The Read Shop in Loppersum of te bestellen via info@hvloppersum.nl.