Mini-tentoonstelling over oorlog en bevrijding

In de etalage van de voormalige fietsenmakerij van Bomekamp aan de Lagestraat, heeft de Historische Vereniging een zogenaamde pop-uptentoonstelling ingericht met de oorlog en bevrijding als thema. Er zijn voorwerpen en foto’s te zien uit de periode 1940-1945.

De tentoonstelling vindt niet plaats in De oude slagerij aan de Hogestraat, omdat de HVL bezig was met verhuizen. De vereniging had namelijk te horen gekregen dat zij het pand moest verlaten. Op het laatste moment is echter besloten dat De oude slagerij nog wél een tijdje door de HVL gebruikt mag worden.

Voorbijgangers kunnen daarom in de etalage aan de Lagestraat 4 een blik werpen op een deel van de collectie met voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder is de kogel die na de bevrijding werd aangetroffen in een kastdeur. Ook kranten uit de begindagen van de oorlog, een knijpkat en granaathulzen in verschillende maten zijn te bezichtigen. Johan Schansker heeft een Canadees uniform uitgeleend om de tentoonstelling compleet te maken.

Een oproep uit een Ommelander Courant uit 1940, tegenwoordig ook weer actueel.