Kerstmarkt Loppersum gaat niet door

De grootste overdekte Kerstmarkt van het Noorden in Loppersum gaat dit jaar niet door wegens corona, zo laat de organisatie weten. Jaarlijks komen er 4.000 mensen naar de markt in het gebouw Waardevol Leven, maar met de te nemen maatregelen is het niet mogelijk dit te organiseren.

‘De verantwoordelijkheid die wij moeten nemen voor zowel de standhouders als de bezoekers is te groot,’ zegt Geert Jan Reinders namens de kerstcommissie. Over alternatieven heeft de commissie nog wel nagedacht, bijvoorbeeld minder standhouders. ‘Maar ook dan weet je niet hoeveel bezoekers er komen,’ aldus Reinders. ‘Verder hebben we nog even gedacht aan een kerstmarkt in de open lucht, maar dan heb je te maken met de weersverwachting, en juist onze bezoekers en standhouders zijn een warme zaal gewend. Daarom hopen we maar dat het evenement volgend jaar op 10 en 11 december wél door kan gaan.’