Wereldwinkel verhuist naar Oude Slagerij

Wereldwinkel ‘Veur Elkenain’ gaat verhuizen van de Nieuwstraat naar de Hogestraat in Loppersum. De Wereldwinkel koopt het pand Hogestraat 19, nu bekend als de Oude Slagerij en verhuist van de rand van het centrum naar het hart van de winkelstraat. De Wereldwinkel maakt hierbij gebruik van een ‘koppelkans’ die voortkomt uit de Centrumvisie van de gemeente Loppersum in combinatie met het versterkingstraject van het bestaande winkelpand.

In een bericht op Facebook licht het bestuur van de Wereldwinkel de nieuwe stap toe:

Centrumvisie Loppersum en de versterking

Al een paar jaar merken we dat de ‘loop’ er in de Nieuwstraat wat uit is. Minder bedrijvigheid in de straat, de verhuizing van basisschool Roemte en de verhuizing van de Albert Heijn supermarkt leiden ertoe dat het aantal passanten en daarmee het aantal klanten afneemt. We zitten nu eigenlijk aan de rand van het centrum en de klanten die komen, het zijn veelal vaste klanten (zijn we heel blij mee!), die weten waar we zitten. Maar het is ook belangrijk om nieuwe klanten en passanten in de winkel te krijgen. De gemeente was de afgelopen jaren bezig met de ontwikkeling van een centrumvisie, waarbij het winkelgebied geconcentreerd wordt rondom de Hogestraat. Door de uitvoering hiervan te combineren met de versterking van de (winkel)panden in het centrum kunnen daarmee zogenaamde ‘koppelkansen’ gecreëerd worden, waardoor het dorpscentrum en de winkeliers sterker uit de versterking gaan komen.

Plannen voor een nieuwe Toukomst

De Wereldwinkel maakt gebruik van deze kans en we hebben ondertussen plannen gemaakt voor invulling van de nieuwe locatie. Hierbij zoeken we ook samenwerking met de Historische Vereniging, die momenteel de tijdelijke gebruiker is van de oude slagerij.

In het plan Plan Toukomst Veur Elkenain hebben we de volgende ideeën meegenomen:

  1. de winkelruimte, de ‘Fairtrade’ cadeaushop, met onze mooie etalage aan de Hogestraat;
  2. een appartement boven de winkel, bedoeld voor starters in Loppersum;
  3. een workshop- en presentatieruimte aan de achterkant van het pand, samen te gebruiken met de Historische Vereniging;
  4. inzamelpunt van materialen voor goede doelen, zoals Gered Gereedschap en Baby Hope.

Pand in de Nieuwstraat wordt verkocht

Dit plan spreekt alle betrokkenen erg aan en we staan in de startblokken om aan de slag te gaan. We gaan het pand aan de Nieuwstraat nu aanbieden voor verkoop (als woonhuis) in Loppersum. Het voordeel voor de nieuwe eigenaar is dat bij aankoop al duidelijk is wat de versterkingsplannen van de NCG voor dit pand zijn. Voor informatie over het pand kunt u contact opnemen met makelaar Martin Martens (makelaardij Bruintjes & Keurentjes), tel. 0595-447044.

Kans voor dorp en vrijwilligers

We zijn erg blij met deze kans in Loppersum en we denken dat onze winkel met Fairtrade producten (cadeau-artikelen, levensmiddelen, kaarten en boeken) een goede aanvulling is op de winkels in de Hogestraat. We bouwen graag mee aan een levendig dorpscentrum! Voor onze vrijwilligers zal het ook een verbetering worden, meer passanten, meer klanten en meer reuring in de straat en in de winkel. Het is mooi dat met deze plannen ook woonruimte voor starters in Loppersum beschikbaar komt. Bovendien biedt de mogelijkheid van een ‘Achterhuis’, zoals we dat nu ook aan de Nieuwstraat hebben, ruimte voor het organiseren van proeverijen en workshops en een mooie samenwerking met de Historische Vereniging.

Samen werken we aan een mooie toekomst in Loppersum. We hebben net onze 32e verjaardag gevierd en we hopen hiermee een basis te leggen voor een gezonde toukomst in Loppersum, Veur Elkenain!