Paaswandeling in Loppersum met vork, hamer en smartphone

Vanaf maandag 29 maart tot en met Paasmaandag 5 april vindt in Loppersum een bijzondere Paaswandeling plaats. De wandeling leidt je aan de hand van geluidsfragmenten en puzzels door het dorp.

Al jaren staan in de week voorafgaand aan Pasen een drietal kruisen op een heuvel net buiten Loppersum, waar in het Paasweekeinde belevenisroutes naartoe leiden. Omdat evenementen vanwege corona nog altijd niet zijn toegestaan, zocht de organisatie naar een andere manier om het Paasverhaal dichtbij de mensen te brengen. Het resultaat is een wandeling met QR-codes en een aantal pittige puzzels en bijzondere opdrachten, geschikt voor het hele gezin.

Kist met instructies

De wandeling, die ongeveer een uur duurt, is voor deelnemers te lopen zonder dat ze zich vooraf hoeven aan te melden. Startpunt is de Petrus en Pauluskerk aan het Marktplein in Loppersum; daar staat een kist met instructies en een routekaart. Naast een smartphone met QR-scanner moet elk groepje een hamer, een vork, een pen en per persoon tien spijkers meenemen. Uiteraard wordt van de deelnemers verwacht dat ze de geldende coronaregels in acht nemen, ook bij de samenstelling van het wandelgroepje.

De organisatie hoopt op enthousiaste – en veilige – deelname door een groot aantal mensen en nodigt iedereen uit om Pasen op deze wandeling op een bijzondere manier te beleven.