Bevrijdingsvuur in Loppersum aangekomen

Vanmiddag om kwart voor drie is het Bevrijdingsvuur door een enthousiaste groep Lopster wandelaars het dorp binnengebracht.

Het vuur is vanuit Wageningen eerst naar Groningen gebracht en vandaar door Jansje en Klaas van Houten, Geert Jan Reinders, Janet Buikema en Annette Wildeman opgehaald. De wandelaars hebben de barre weersomstandigheden met glans getrotseerd en zijn blij en voldaan in Loppersum aangekomen.

Het vuur werd door een groep belangstellende inwoners onthaald. Onder het genot van warme koffie/thee en oranjekoek werd de tocht nabesproken.

Janny Vink, die geboren is in het bevrijdingsjaar, heeft het vuur in de vuurschaal op het Marktplein ontstoken. Namens de Gemeente Eemsdelta was wethouder Pier Prins aanwezig om de groep met een woord van dank welkom te heten en getuige te zijn van het ontsteken van het vuur op het Marktplein.