Oorlogsslachtoffers op sobere wijze herdacht

Op 4 mei heeft het Lopster Comité stilgestaan bij de slachtoffers van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

‘s Morgens zijn er bloemen neergezet op het monument op het Marktplein ter ere van alle slachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Ook op de graven van de Australische piloot Desmon Snape, de familie Nienhuis en de verzetsstrijders Foppe Baron en Bouwe Nieuwenhuis zijn bloemen neergezet.
Bij het Maple-leafmonument voor de omgekomen Canadese militairen, de ingang naar de joodse begraafplaats en het monument op het zogenaamde armenlap zijn eveneens bloemen neergezet.

Om 8 uur ‘s avonds heeft er een korte, sobere herdenking bij het monument op het Marktplein plaatsgevonden. Onder beperkte publieke belangstelling zijn er door enkele Lopsters en organisaties bloemen neergelegd en hebben, namens de Gemeente Eemsdelta, wethouder Meindert Joostens en z’n vrouw, een krans opgehangen. Na het ten gehore brengen van het Taptoe-signaal, twee minuten stilte en het spelen en zingen van het Wilhelmus werd deze sobere en korte herdenking in Loppersum afgesloten.