123e Lopster Jaarmarkt en kermis

Sinds 1898 vinden in Loppersum traditiegetrouw in de derde week van september de jaarmarkt en kermis plaats. Dit jaar zal de Jaarmarkt worden gehouden op woensdag 15 september van 12.00–18.00 uur. Er zal rekening gehouden worden met het feit dat er nog steeds corona is. Op de markt zullen dan ook tonnen staan opgesteld met daarop de looprichting en de richtlijnen, en dat men rechts moet houden. Handgel is beschikbaar voor algemeen gebruik. Blijf bij klachten thuis en houd anderhalve meter afstand tot andere mensen.

De Jaarmarkt zal plaatsvinden in het centrum van Loppersum, in de Hogestraat, Lagestraat en de Burgemeester van de Munnikstraat. Op de warenmarkt staan marktlieden uit de omgeving tot aan Zwolle toe. Dit jaar is de Markt voor de 123e keer.

Leden Loppersumer Jaarmarkt

De leden van de Loppersumer Jaarmarkt kunnen naar de marktkraam komen, deze staat om en nabij de Lopster Kroon. Voor de kinderen van de leden van De Loppersumer Jaarmarkt ligt een vrijkaartje klaar voor de zweefmolen of draaimolen en een tegoedbon voor een gratis oliebol of suikerspin. De leden krijgen € 1,- korting op een zak oliebollen bij de Oliebollenkraam op het Marktplein. Iedereen kan lid worden op de markt voor slechts € 5,- Ook de ouderen in Wiemersheerd worden niet vergeten en zullen getrakteerd worden op oliebollen. Zonder De Loppersumer Jaarmarkt is er geen markt en kermis, bovendien levert het lidmaatschap voldoende voordeel op vraag dit bij onze stand.

Kermis4Daagse

De kermis is zoals altijd vier dagen en wel van woensdag 15 september tot en met zaterdag 18 september. De kermis zal worden gehouden op het Marktplein. Ook hier gelden de regels m.b.t. het coronavirus. Ook bij het betreden van de kermis is er een looprichting en zijn alle attracties ruim opgesteld. Tevens staat er bij de ingang handgel en dient de regel 1.50 meter gehanteerd worden. Het bestuur is blij dat er een leuk assortiment kan worden geboden op de kermis. De kermis wordt georganiseerd met de familie Zwaagstra uit Eppenhuizen, dit is al jaren het geval. De oliebollenkraam en zweefmolen zullen ook dit jaar niet ontbreken. Op donderdag is er traditiegetrouw weer de EURODAG.

Kaarten om een half varken

De traditie bestaat dat er ieder jaar een klaverjasavond is met als prijs een half varken. Ook dit jaar zal dit gebeuren plaatsvinden met in achtneming van het Corona virus waarvoor maatregelen zijn genomen om het te organiseren in Ons Dorpshuis in Loppersum. Inschrijven vanaf 19.30 uur en start om 19.45 uur. Naast de hoofdprijs zijn er nog een paar leuke prijzen te winnen. Het inschrijfgeld is € 6,00 per persoon.

Verkeersmaatregelen en verplaatsing weekmarkt

Tijdens de markt zal de weg vrij moeten zijn, zodat er bij calamiteiten ruimte is voor de brandweer en ambulance. Tijdens de markt op woensdag 15 september zijn de Lagestraat en Hogestraat gestremd, alsmede de Burgemeester van der Munnikstraat ter hoogte van De Luwte. Tijdens de kermis is er ook geen verkeer mogelijk richting Raadhuisstraat. De weekmarkt op vrijdag wordt verplaatst naar de parkeerplaats bij de Albert Heijn.