Voorwerpen gezocht met Petrus en Pauluskerk erop

De Historische Vereniging Loppersum opent eind oktober een nieuwe expositie in De oude slagerij aan de Hogestraat in Loppersum. Daarvoor is ze op zoek naar voorwerpen waarop de Petrus en Pauluskerk is afgebeeld.

In de collectie van de HVL bevinden zich tientallen gebruiksvoorwerpen of producten van huisvlijt met daarop een afbeelding van de ruim 800 jaar oude hervormde kerk, zoals een schemerlamp, een beschilderde melkbus, aquarellen en een wandklok. De vereniging is echter heel erg benieuwd naar wat er nog meer te vinden is en roept bezitters op om hun asbak, servies, wandbord of schilderijtje tijdelijk uit te lenen voor de nieuwe expositie.

De voorwerpen kunnen tijdens openingstijden van De oude slagerij worden ingebracht: op woensdagen en vrijdagen tussen 15 en 17 uur, op zaterdagen tussen 10 en 13 uur. Het gaat uiteraard om bruikleen en de vereniging zal zorgvuldig omgaan met de ingebrachte spullen. De tentoonstelling zal te bezichtigen zijn tot begin januari 2022.

De expositie wordt in de laatste week van oktober officieel geopend en dan zal ook een kleur- en tekenwedstrijd voor jong en oud van start gaan, die de HVL organiseert in samenwerking met de Lopster Aalbeern.