2015-09-16-jaarmarkt_01.jpg

Jaarmarkt en kermis

In het centrum van Loppersum wordt woensdag 21 september van 12.00 tot 18.00 uur een grote jaarmarkt met kermis gehouden.

De 124e editie van de jaarmarkt zal plaatsvinden in de Hogestraat, Lagestraat en de Burgemeester van de Munnikstraat. Vele marktlieden, uit de regio en daarbuiten, zullen naar Loppersum komen om hun waar aan de man en vrouw te brengen.

Muziek

De Lopster jaarmarkt wordt muzikaal omlijst door shantykoor Losdorp en Job oet Spiek. Shantykoor Losdorp , ontstaan op een dorpsfeest in 1991, bestaat uit 29 leden en staat onder leiding van dirigent Harm op ’t Holt. Het koor treedt zo’n 25 keer op per jaar. Naast shanty’s en zeemansliederen zingt het koor diverse andere liedjes op de jaarmarkt in Loppersum. Job oet Spiek is eigenlijk Job van den Berg. Hij is een echte streektaalzanger en zingt Groningse liedjes van onder anderen Ede Staal, Herman Bonthuis en de Tuutjefloiters. Ook brengt hij Nederlandstalige meezingers.

Kermis

De kermis draait zoals altijd vier dagen en wel van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 september. De kermis zal worden gehouden op het Marktplein. Het bestuur is blij dat er een leuk assortiment aan attracties kan worden geboden. De kermis wordt georganiseerd met de familie Zwaagstra uit Eppenhuizen, dit is al jaren het geval. De oliebollenkraam en zweefmolen zullen wederom niet ontbreken. Op donderdag is er traditiegetrouw de Eurodag.

Loppersumer Jaarmarkt

Leden van de Loppersumer Jaarmarkt kunnen zich melden bij de marktkraam van de organisatie. Deze staat bij de Lopster Kroon. Voor de kinderen van de leden ligt er namelijk een vrijkaartje klaar voor de zweefmolen of draaimolen en er kan gebruikt geworden gemaakt van een tegoedbon voor een gratis oliebol of suikerspin. De leden krijgen 1 euro korting op een zak oliebollen bij de oliebollenkraam op het Marktplein. Tijdens de markt kan iedereen voor slechts vijf euro lid worden van de Loppersumer Jaarmarkt. Zonder de Loppersumer Jaarmarkt is er immers geen markt en kermis.

De ouderen in Wiemersheerd worden niet vergeten en zullen getrakteerd worden op oliebollen.