Laatste Bonkhörn voor Julius Bonk

Komende zomervakantie staat Wouter Haak 15 jaar als Julius Bonk op het podium van speelweek Bonkhörn. Wouter heeft onlangs een hele dikke knoop doorgehakt: Bonkhörn 2023 wordt zijn allerlaatste als ‘baas van Bonkhörn’!

Na vele jaren verbonden en verknocht te zijn aan de speelweek in Loppersum heeft Wouter, tijdens de speelweek beter bekend als Julius Bonk, besloten om de voorzittershamer door te geven. ‘Het is mooi geweest!’ Eerst als kind, daarna vele jaren als groepsleiding en dit jaar dus alweer 15 jaar als bestuursvoorzitter en gezicht van Stichting Speelweek Bonkhörn. Bij elkaar opgeteld ruim 40 jaar op het Bonkhörn-veld tijdens de laatste week van de zomervakantie. Daar komt na de komende editie van naar eigen zeggen ‘de allerleukste speelweek van Nederland en ver daarbuiten’ een einde aan. ‘Ik heb er al die jaren met heel veel enthousiasme en plezier een deel van m’n vakantie aan besteed. Maar ik merk dat het me – ik word ook een dagje ouder – steeds meer energie kost. En ik wil voorkomen dat ik er straks geen plezier meer in heb en dan denk ‘ik had eerder moeten stoppen’. Nu kan ik met een big smile afscheid nemen van dit geweldige evenement dat zonder mij ook nog jaren zal blijven bestaan!’

Makkelijk was de beslissing niet. ‘Ik heb natuurlijk vele jaren al m’n ziel en zaligheid in de speelweek gestopt. Zoveel kinderen én vrijwilligers elk jaar een geweldige week bezorgen heeft me heel veel voldoening gegeven en ik vond het een eer om zo lang Julius te mogen zijn. Dus het zal nog wel een paar keer slikken worden komende speelweek. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het bestuur nog heel veel jaren een prachtige speelweek blijft organiseren samen met al die geweldige vrijwilligers!’

Op dit moment is het bestuur nog op zoek naar een opvolger voor Julius die de komende jaren het podium op wil klimmen en de microfoon ter hand zal nemen. ‘Iemand vinden die zo ‘gek’ is om deze rol op zich te nemen valt niet mee, maar het gaat ons vast en zeker lukken!’

Bonkhörn is dit jaar van maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september. Binnenkort zal de inschrijving voor de kinderen weer (online) geopend worden.

Op de foto: Harry van der Klei en Wouter Haak bij het 40-jarig jubileum van Bonkhörn in 2018. Wie zal de opvolger worden van deze twee heren?