Zaterdag lancering dorpsproject ‘In Loppersum: Samen voor elkaar’

Zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur staan een aantal organisaties uit Loppersum samen op het Marktplein, om het dorpsproject ‘In Loppersum: samen voor elkaar’ te promoten. ‘In Loppersum’ is een initiatief van bewoners, vrijwilligersorganisaties en andere organisaties die werkzaam zijn in Loppersum zoals de Zorgcoöperatie, Dorpsbelangen, Ons Dorpshuis, Cadanz welzijn, Zonnehuisgroep Noord, Woonzorg Nederland en de gemeente Eemsdelta. Samen sloegen zij de handen ineen om te zorgen dat Loppersum een fijn dorp is én blijft, en waar de bewoners hun hele leven kunnen wonen, met alles wat daarvoor nodig is binnen handbereik. Kom ons ontmoeten op de lentemarkt, je herkent ons aan onze naamkaartjes!

Lancering Dorpsloket

Vanuit de overtuiging dat er samen méér kan worden bereikt voor de Lopsters, werken de organisaties aan een samenhangend aanbod. Dit kan gaan over wonen, elkaar ontmoeten, leuke activiteiten, goede voorzieningen, elkaar ondersteunen en waar nodig ook voor elkaar zorgen. Dit aanbod is te vinden via het Dorpsloket, die later dit jaar in Ons Dorpshuis haar deuren zal openen (wellicht eerst in het tijdelijke en daarna in het verbouwde dorpshuis). Voorlopig kun je alvast een kijkje nemen op het online Dorpsloket. Deze website wordt zaterdag gelanceerd! Dit gebeurt bij het houten ‘pop-up’ Dorpsloket bij de kraam van de Zorgcoöperatie. Kom je langs voor een praatje? De website is financieel mogelijk gemaakt met bijdragen van Univé, Stichting Coloci en het Groninger Zorgakkoord.

Presentatie duo-fiets

Een mooi voorbeeld van het aanbod voor Lopsters is de elektrische duo-fiets die door de Zorgcoöperatie en Zonnehuis Wiemersheerd is aangeschaft, en zaterdag wordt gelanceerd. Dit gebeurt om 11.00 uur. Kom langs voor dit feestelijke gebeuren! Misschien kunnen we u zelfs uitdagen tot een ritje. Financieel is de aanschaf mogelijk gemaakt door bijdragen van o.a. de cliëntenraad van Wiemersheerd, het Eenkemafonds en het Menzisfonds en niet te vergeten door verkoop van tweedehands spulletjes in de hal van Wiemersheerd.

Verder zullen er bij onze kraampjes VR-brillen en informatie over cursussen van de Bibliotheek zijn, de Beweegcoach van Huis van de Sport is er, de geestelijk verzorgers van het aardbevingsgebied zijn er, en er is meer. We hopen u te ontmoeten!