Duofiets en Dorpsloket gelanceerd tijdens Lente in Loppersum

Zaterdag 3 juni was het een drukte van belang in Loppersum. Niet alleen was het Lentemarkt maar ook startte het festival Terug naar het begin. Een stralend zonnetje maakte het extra feestelijk.

De duofiets, een gezamenlijke aankoop van Zorgcoöperatie Loppersum en Zorgcentrum Wiemersheerd werd officieel om 11 uur gepresenteerd en daarvoor werd het lint doorgeknipt door vertegenwoordigers van de Eenkemastichting en de Cliëntenraad van Wiemersheerd en daarbij was de ingebruikname een feit.

Op het marktplein werd gelijk een rondje gereden door John Wieringa van de jubilerende Zorgcoöperatie Loppersum en Annet Wildeman van Wiemersheerd. Al gauw was er een goede belangstelling voor de duofiets en werden de eerste tochtjes al gepland.

Daarnaast werd de start van een Dorpsloket aangekondigd en de daarbij behorende website. Het Dorpsloket zal binnenkort in het Dorpshuis haar deuren openen waarbij we ervan overtuigd zijn dat we op deze manier meer voor elkaar kunnen betekenen. In het Dorpsloket kunnen vragen worden gesteld over wonen, elkaar ontmoeten, leuke activiteiten, goede voorzieningen, elkaar ondersteunen en waar nodig voor elkaar zorgen.

“In Loppersum” – samen voor elkaar is een initiatief van bewoners, vrijwilligersorganisaties en andere organisaties die werkzaam zijn in Loppersum met als doel dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om fijn te wonen in Loppersum. Niet alleen vandaag maar ook morgen met alles wat daarvoor nodig is.
Neem alvast een kijkje op de website: www.inloppersum.nl

foto’s Geert Boiten