Inspiratieavond ‘Loppersum in de jaren 60’

De Historische Vereniging Loppersum (HVL) en Rederijkerskamer Sappho nodigen inwoners, verenigingen en anderen uit om op dinsdagavond 11 juli om 19.30 uur in Ons Dorpshuis in Loppersum mee te denken over een te organiseren evenement met als thema de jaren 60.

De inspiratieavond begint met een inleiding over de plannen tot nu toe. Het evenement gaat plaatsvinden in juni 2024 en heeft als werktitel gekregen: Loppersum in de jaren 60. Met een aantrekkelijk programma met muziek, theater, een tentoonstelling en diverse andere activiteiten wil de organisatie tien dagen lang zorgen voor plezier, ontspanning, ontmoeting, verbinding, het ophalen van herinneringen en het opdoen van nieuwe ervaringen.

De jaren 60 staan bekend als een periode van bevrijding, verandering en creativiteit. En van flower power, de Koude Oorlog, hippies, de Beatles, protestliederen, de Solex en de hoelahoep. Hoe zag het leven in een Gronings dorp eruit in die jaren en kunnen we iets leren van de geschiedenis?

Het evenement wil allerhande activiteiten bieden aan zoveel mogelijk bewoners, toeristen en gasten. Iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren in de vorm van een idee, menskracht of materiaal, is van harte welkom. De inspiratieavond is gratis toegankelijk, vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: loppersumjaren60@gmail.com.