Week tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid kan ons allemaal, van jong tot oud, overkomen. Ook in Eemsdelta zijn veel mensen eenzaam. Eenzaamheid kan leiden tot depressie, ongezond gedrag, weinig bewegen, minder gezond eten en meer gebruik van verslavende middelen.

De gemeente Eemsdelta heeft de aanpak tegen eenzaamheid als speerpunt in het gezondheidsbeleid en is aangesloten bij het landelijke actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid van het ministerie van VWS. In Eemsdelta kennen we het Pact tegen Eenzaamheid Eemsdelta Dit is een samenwerkingscoalitie waarin ruim 100 organisaties de krachten hebben gebundeld. Binnen deze coalitie zijn al vele mooie initiatieven ontstaan m.b.t. het tegengaan van eenzaamheid.

Zorgcoöperatie Loppersum en Cadanz Welzijn nemen ook deel aan het Pact tegen Eenzaamheid. Vrijdag 27 september zijn er vrijwilligers aanwezig op de weekmarkt in Loppersum. We vragen hier aandacht voor eenzaamheid en vertellen wat Zorgcoöperatie Loppersum en Cadanz Welzijn voor u kunnen betekenen. Vanaf 11.00 gaan vrijwilligers van de Zorgcoöperatie langs inwoners van Assieshof om hen persoonlijk te bemoedigen voor de komende tijd van verhuizing.