LOPEC steunt bio-tuinders

Met een bijdrage in de aanschaf van een klepelmaaier ondersteunt energiecoöperatie LOPEC het initiatief van Roby en Charlie om een eigen tuindersbedrijf op te starten op het terrein van de Eikemaheert, tussen Loppersum en Stedum. De ledenvergadering van de Lopster energiecoöperatie ondersteunde dit voorjaar van harte het voorstel om de jonge, enthousiaste bio-tuinders een handje op weg te helpen. Dit doel past uitstekend in het streven van LOPEC om plaatselijke duurzame initiatieven te ondersteunen. Het geld komt uit de vergoeding voor wederverkopers die LOPEC elk jaar ontvangt van Energie VanOns, de eigen energiemaatschappij van de coöperatieve beweging.

Op de foto feliciteert voorzitter Tjitse Mollema de jonge ondernemers. Wie vragen heeft aan Roby en Charlie of meer wil weten over de groentepakketten, kan mailen naar groente@eikemaheert.nl

Meer informatie over hun doel en werk en over de mogelijkheid om volgend voorjaar al biologische voedselpakketten af te nemen is te vinden op de website van de Eikemaheert. Daar kan iedereen zich ook abonneren op de nieuwsbrief van Piet Glas en Angela Rijnen, de eigenaren van de biologische boerderij Eikemaheert. Hun winkel is elke zaterdag geopend van 10.00 – 12.30 uur.