Microscopiedag Wereldwinkel groot succes

De WereldClub van Wereldwinkel Loppersum deed afgelopen zaterdag mee aan de microscopiedag van de RUG ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Nobelprijs van Frits Zernike. De hele middag kwamen kinderen met hun ouders en grootouders om objecten onder de microscoop te leggen en op het grote scherm te bekijken. Stenen, plantjes, pepernoten, rottend hout met beestjes uit de tuin of aardappels met jodium om zetmeel te ontdekken. Heel interessant, maar de beestjes waren het leukste en de pepernoten het lekkerste.

De vrijwilligers die in het kader van de Natuurwerkdag de Schipsloot hadden schoongemaakt kwamen langs met kroos. Meneer Schudde, die zelf jarenlang werkzaam is geweest bij de RuG, gaf uitleg over de antennes van de bij of de structuur van een bloemblad. Met de microscoop konden ook direct foto’s gemaakt worden, deze worden nog toegezonden naar de deelnemers.

Het was zo’n succes dat de WereldClub van plan is om volgend voorjaar weer een middag te organiseren, men is benieuwd welke planten en beestjes dan in de natuur te vinden zijn.