4-mei herdenking

4 mei herdenking

 

Op 4 mei is er 2 minuten stilte gehouden om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de Nederlandse militairen die zijn gesneuveld tijdens vredesmissies. In Loppersum heeft de Vereniging Dorpsbelangen Loppersum de herdenking georganiseerd vanuit ‘ons Dorpshuis’.

In de bijlagen de toespraak van de heer Dirk van Impe inclusief het voorgedragen gedicht van ‘Henk ter Veen’ en de gedichten van de kinderen van ‘de Roemte’.

Kinderen van Basisschool ‘de Roemte’ droegen gedichten voor en er waren toespraken van Dirk van Impe als vertegenwoordiging van de Gemeente en van Fred Ottens als voorzitter van de VDL. Met vioolmuziek en zang werd het gedeelte in ‘ons Dorpshuis’ omlijst.

Tijdens de Stille Tocht, langs de graven van de Australische piloot Snape en van de verzetsmensen Foppe Baron en Bouwe Jacob Nieuwenhuis sloten steeds meer mensen aan. Loppersum’s Harmonie heeft de deelnemers vanaf de begraafplaats begeleid naar het marktplein alwaar de kransen en de bloemstukken en rozen bij het monument zijn neergelegd.

Na afloop was er gelegenheid om in ‘ons Dorpshuis’ gelegenheid om na te praten.