Sportgala in Waardevol-Leven-Gebouw.

Het Noord-Groninger Sportgala krijgt vorm. Het bestuur van de Stichting EemsmondSport Delfzijl en enthousiaste vrijwilligers hebben dinsdagavond samen om tafel gezeten met de verantwoordelijke mensen van Waardevol Leven in Loppersum. Voor de enkelen die het gebouw nog nooit van binnen hadden gezien, was het even slikken. ‘Ik sta perplex. Wat is dit een prachtige locatie en een gala waardig’, waren de veelzeggende woorden.
 
Op zaterdag 14 februari is het weer zo ver. Achttien genomineerden maken kans om in de prijzen te vallen in de categorie Sportman, Sportvrouw of Sportploeg/Organisatie. Men kan tot vlak voor de uitreiking stemmen op de favorieten. ‘En dat wordt massaal gedaan. We hebben binnen vijf dagen bijna 1500 unieke stemmen geteld. Dat is nu al beduidend meer dan in de aanloop naar de eerste editie. We hebben dan ook goeie hoop dat we aan het einde van de stemronde een nieuw record hebben gevestigd.’

 
De stichting is er trots op dat er zo snel besloten kon worden om het tweede sportgala, dat vanaf deze editie het Noord-Groninger Sportgala heet, in Loppersum te organiseren. Voorzitter Nanko Kiel: ‘Het valt niet mee om een onderkomen te vinden dat voor een dergelijk evenement geschikt is. Wij vinden dat we met onze neus in de boter zijn gevallen. Dat Waardevol Leven in de volksmond ook wel kleintje Ziggodome wordt genoemd, vinden we terecht. Er zullen wat ons betreft nog heel wat gala’s volgen, maar het zal niet meevallen om dit te overtreffen. De entourage is geweldig, licht en geluid zijn tot in de puntjes verzorgd en ook de aankleding is prima. De hele zaal ademt stijl uit.’
 
Om zoveel mogelijk mensen naar Loppersum te krijgen is de entree gratis. De zaal gaat voor het publiek om 20.00 uur open. Het programma begint een half uur later. Dat start met een spetterende openingsact. Tussen de onderdelen door is er live-muziek en in de pauze wordt een verloting gehouden met als hoofdprijs een bijzonder arrangement. Daarnaast zijn er ook verschillende andere prijzen beschikbaar gesteld.
 
Penningmeeester Alex Warners zegt daarover: ‘We zijn diverse bedrijven en ondernemers dankbaar dat zij ons willen steunen en uiteraard ook de gemeenten. Zonder hen is het houden van een dergelijk evenement niet mogelijk.’ Secretaris Kees Mulder vult hem aan door te stellen dat het bestuur er van overtuigd is dat er een prachtig spektakel wordt neergezet. ‘Zorg dus dat u er bij bent zodat u later niet van anderen moet horen wat u allemaal heeft moeten missen’, vertelt hij.
 
Stem mee op EemsmondSport.
 
Tekst, afbeelding en film overgenomen van de site van Eemsmondsport.

posterNGS.jpg

{youtube}ZLz24mGiQzs{/youtube}