Recordaantal deelnemers bij de 35e Noorderrondrit op de Fiets

De Noorderrondrit op de fiets heeft dit jaar een recordaantal deelnemers getrokken. Maar liefst 1.479 fietsers namen deel aan de 35e editie. De weergoden waren de organiserende MFAC Loppersum gunstig gestemd. Na al het regen van de afgelopen maanden sloeg het weer om en werd de Noorderrondrit verreden op een zonovergoten dag. De fietstoertocht over de afstanden van 150 km en 75 km volgt waar het kan de route van de Noorderrondrit op de schaats en leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen. De Noorderrondrit is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse fietsevenementen in Groningen. 

De 1e deelnemers gingen tegen 07.30 uur van start en volgden de bepijlde routes van de Noorderrondrit op de fiets, die de. De route van 150 km ging van Loppersum richting Zoutkamp, de route van 75 km ging van Loppersum naar Winsum. De fietsers die de 150 km route reden kwamen in Zoutkamp aan bij stempelpost Restaurant-IJssalon de Boeter. Hier stond de verzorging klaar om de deelnemers van de 150 km te voorzien van soep en brood.

Vanaf Zoutkamp ging de tocht richting Winsum. Na de laatste stempelplaats in Zuidwolde, waar de deelnemers aan de 75 km werden voorzien  van soep en brood bij stempelpost café Moeke Vaatstra, ging de toertocht naar de finish in Loppersum.

Onder het genot van een hapje en een drankje op het terras van Sportclub Loppersum was de stemming onder de deelnemers zeer goed. Aan de tocht van 150 km deden 848 deelnemers mee, aan de tocht van 75 km 537. Naast de 150 km en 75 km tochten was er ook een recreatieve tocht uitgezet van circa 30 km. Aan deze tocht deden 94 deelnemers mee. Hiermee komt het totaal op 1.479, een nieuw record. De organiserende MFAC Loppersum is dan ook zeer tevreden over het verloop en het aantal deelnemers van de Noorderrondrit op de fiets.

Er staan voor 2016 nog twee evenementen op het programma van de MFAC Loppersum namelijk op 11 juni de Esso semi finale EK zijspan grasbaanrace en op 2 juli de Lopster Torenloop.