Yoga in Eenum

Ben je toe aan lichamelijke ontspanning, rust in je hoofd en een moment voor jezelf? Dan ben je van harte welkom voor een gratis proefles Yoga in dorpshuis de Schans in Eenum.

Daar is afgelopen maand een cursus Saswitha Yoga gestart met Ines Kuipers. De yogalessen die ze geeft zijn rustig van aard en geschikt voor iedereen.

Ze geeft les in de stijl van Saswitha. Deze vorm van Hatha Yoga gaat uit van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend is de manier waarop je adem gebruikt als middel om die verbinding in jezelf te ervaren.

Een les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke Hatha Yoga asana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding op de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem, ontstaat een meditatieve aandacht, die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel naar uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast is er in elke les plaats voor ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je hoeft even helemaal niks, alleen maar aanwezig te zijn. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Yoga in Eenum

Donderdags van 19.00 tot 20.15 uur
De cursus duurt t/m
22 december
Kosten €10,- per les
Tussentijds instromen is mogelijk
Opgave: i.kuipers@live.nl