Let’s Gro Loppersum goed bezocht

Veel mensen kwamen er vanmiddag af op het futuristische evenement Let’s Gro Loppersum rond hotel Spoorzicht. Op de Molenweg zorgde een Tesla voor heel wat bekijks van vooral de mannelijke bezoekers. Verder stonden er een tractor én een ambulance van de toekomst geparkeerd en kon het publiek een stukje meerijden met een zelfrijdende bus. Ook voor kinderen was er genoeg te beleven. Bij de workshop drones bouwen werd er druk gesoldeerd, en een 3D-printer leverde trouwringen op bestelling.

Fotograaf Chris Bomekamp was erbij en maakte een reportage.

Prijsuitreiking ‘Het Beste Idee met 5G’

Een dag eerder vond in het gemeentehuis tijdens Let’s Gro de prijsuitreiking van ‘Het Beste Idee met 5G’ plaats. Drie basisscholen presenteerden hun idee aan genodigden van het symposium dat gericht is op de toekomst van Groningen. Het idee van OBS Kromme Akkers uit Garnwerd werd door het publiek verkozen als beste inzending voor de mogelijkheden met 5G. Ze werkten verschillende toepassingen met 5G uit die het leven op school gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld automatisch openslaande deuren met sensor die bovendien meten wie er naar binnen is gegaan.

Acht basisscholen in het aardbevingsgebied kwamen met creatieve ideeën. Van virtual reality in de provincie tot het aansturen van je moestuin met een smartphone. Inzendingen van OBS De Noordewier, OBS Hiliglo en OBS De Kromme Akkers werden genomineerd door een deskundige jury. Burgemeester Albert Roodenboog reikte de prijs in Loppersum uit. De winnaars uit Garnwerd keerden huiswaarts met een prachtige littleBits set en workshop ter waarde 2.500 euro.

“Geweldig om te zien met welk enthousiasme deze scholen aan de slag zijn gegaan met de prijsvraag. Kinderen denken onbevangen en creatief over de toepassing van ICT. Met de gewonnen prijs kan de hele klas spelenderwijs nog veel meer ICT-mogelijkheden ontdekken”, aldus Peter Rake, programmamanager 5Groningen bij EBG.