Wethouder Schollema lanceert afval-app

Op dinsdag 15 november is er een nieuwe functie beschikbaar in de app van de gemeente Loppersum. Het is vanaf nu mogelijk een persoonlijke afvalkalender op te vragen. Dit is een handig overzicht waarop te zien is wanneer uw afvalcontainers worden geleegd. Wethouder Bé Schollema (Milieu): ‘De nieuwe functie in de afval-app maakt een vervelend klusje gemakkelijker. Door de meldingen op je telefoon of tablet, zet je nooit meer de verkeerde bak bij de weg.’

In de afval-app kunnen inwoners onder de knop ‘afval’ hun postcode en huisnummer invoeren. Vervolgens laat de app de specifieke inzameldata van het ‘groene ‘en ‘grijze’ afval zien. Men kan via de smartphone/ tablet aangeven wanneer en hoe laat men een reminder wil ontvangen. Via ‘kalender opvragen’ en klikken op het tandwieltje rechtsboven zijn de meldingen in te stellen. Indien er wijzigingen zijn in de ophaalroute worden de app gebruikers geinformeerd door middel van een bericht op smartphone/tablet.

In het bovenstaande filmpje legt wethouder Schollema uit hoe u de afvalapp kunt gebruiken. Is het filmpje niet zichtbaar? Klik dan hier om het instructiefilmpje te bekijken.

Gemeentelijke app

Twee jaar geleden lanceerde de gemeente Loppersum de app. Via deze app blijft men op de hoogte van actuele informatie zoals bijvoorbeeld nieuwsberichten en berichten over de wegwerkzaamheden. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play via de volgende URL’s:
• App store: www.loppersum.nl/ios
• Google Play: www.loppersum.nl/android