Breicafé Zorgcoöperatie Loppersum groot succes

De eerste resultaten van het breicafé in Loppersum zijn donderdag 19 januari op Ekenstein aangeboden aan Milieudefensie, Agnes en Freek de Jonge. Lapjes en lappen om aan elkaar genaaid te worden voor het huisje van Jopke in Warffum. De actie “Breien voor Groningen” is een initiatief van de Vereniging Milieudefensie om de aandacht te vestigen op de mogelijkheden voor energiebezuiniging, andere vormen van energie en de gaswinningsproblemen in Groningen.

Op diverse plaatsen vonden de afgelopen maanden breicafés plaats. De Zorgcoöperatie Loppersum haakte daar enkele weken geleden uitstekend op in. Dat het zo’n succes zou worden tijdens de wekelijkse inloop op donderdagmiddag, had niemand verwacht.

De dames en heren breien de komende weken nog rustig door. Begin februari is de laatste mogelijkheid om gebreide lapjes – meestal van restjes – in te leveren. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in maart wordt het kleinste huisje van Groningen letterlijk ingepakt. Het Lopster aandeel daarin is niet gering. Wie individueel nog wil bijdragen: inleveren van lapjes kan ook bij Pieta Ettema, Stationslaan 2, Loppersum.

Foto’s: Chris Bomekamp, Martin Ettema