Lezing over de dieren rondom ons erf

A.s. dinsdagavond 21 februari organiseert het Nut een lezing door André Eijkenaar, die zal vertellen over de dieren rondom ons erf. De avond begint om 20.00 uur in ons dorpshuis te Loppersum.

Eijkenaar werkt bij Landschapsbeheer Groningen en heeft de onderwerpen voor zijn lezingen vooral opgedaan door eigen observaties en door de fotografie. Door de dieren uit de sfeer van “aaibaar” of “schadelijk” te halen kan men vaak met eenvoudige ingrepen het zó inrichten dat mens en dier goed naast elkaar kunnen leven!

Zijn onderwerpen vindt hij vooral in de provincie Groningen. De steenuil heeft zijn bijzondere interesse, maar moet hiervoor naar de Achterhoek, Drenthe of Twente. Hij is voorzitter van de Kerkuilen Werkgroep Groningen. Naast uilen en weidevogels behandelt hij ook de ijsvogel, zwaluwen, en andere vogels. Daarnaast komen zoogdieren als vos, ree en egel aan de orde en eindigt hij tenslotte met het effect van de bloemrijke akkerranden.

Bent u dus een liefhebber van de natuur vlak om u heen, dan is dit een gelegenheid om uw kennis hiervan op te halen en te genieten van zijn gefotografeerde beelden. Niet-leden worden verzocht zich van tevoren aan te melden bij Erik of Aukje Schuurman, aukje.schuurman@ziggo.nl.