Boekstartochtend Kleintje Koffie voor ouders met jonge kinderen

Op donderdag 2 november is er weer de maandelijkse Boekstartochtend Kleintje Koffie, die georganiseerd wordt door de bibliotheken in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum samen met Centrum Jeugd en Gezin. Iedere maand is er een boekstartbijeenkomst in de bibliotheken voor ouders met een baby of dreumes. Vaak met een mooi boek ter inspiratie. Het thema van de maand is Dansen en Zingen.

Naast een maandelijks thema staan boeken uiteraard ook centraal en worden er leuke activiteiten georganiseerd tijdens de ochtenden. (Voor)lezen met je kind is een fijn moment samen. Het geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen. Samen lezen oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen en prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden. Bovendien stimuleert lezen de taal- en spraakontwikkeling.

Kinderboekenweek

Oktober is de maand van de Kinderboekenweek en daarom staat een prentenboek centraal op deze bijeenkomst. Onder leiding van Rianne Wiersma, consulent Dans- en Cultuuronderwijs, gaan we dansen en zingen samen met ouders en hun kind(jes). Als uitgangspunt nemen we het prentenboek “En nu lekker slapen, Sam” van Amy Hest.

Waar en wanneer

De boekstartbijeenkomst Kleintje Koffie vindt plaats van 10.00 uur tot 11.00 uur in de bibliotheek van Loppersum op donderdag 2 november. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Uiteraard mag je je kindje(s) gezellig meenemen. Meer informatie is te vinden op www.biblionetgroningen.nl en www.cjgdal.nl.