Workshops Damster Reddingsbrigade in Zoutwaterbad

Op zaterdag 18 augustus komt de Damster Reddingsbrigade naar het Zoutwaterbad in Loppersum. De vrijwillige redders en lifeguards geven die middag tussen 14.00 en 17.00 een aantal gratis workshops. Ze nemen voor de gelegenheid ook hun bondsvlet mee, een flitsende motorsloep die ze gebruiken bij echte reddingen.

Deelnemers aan de workshops kunnen in het Zoutwaterbad in ongeveer 45 minuten enkele belangrijke basishandelingen oefenen: hoe red je iemand in nood? Hoe red je jezelf als er niemand in de buurt is? Waar moet je op letten als je gaat zwemmen? Het troebele, zoute water van het KP Zijlbad is bij uitstek geschikt om realistische situaties te oefenen: in een sloot zie je de drenkeling ook niet als hij onder water is.

De workshops zijn geschikt voor iedereen die een zwemdiploma heeft, zowel kinderen als volwassenen. Het reddingsvlet is door iedereen te bekijken en de Lifeguards kunnen al je vragen over reddingen, maar ook opleidingen en cursussen beantwoorden. Aanmelden voor de workshop is niet verplicht, maar om zeker te zijn van deelname wel handig. Aanmelden kan via mail@zoutwaterbad.info, via Facebook of bij de kassa van het Zoutwaterbad.