Fivelstee hijst de vlag

Zorgboerderij Fivelstee heeft afgelopen maandag met hulp van vrijwilligers en cliënten een nieuwe vlag gehesen. Nu is voor iedereen die over de Stedumerweg bij Loppersum rijdt duidelijk dat hier een zorginstelling is gevestigd. Veel mensen uit de buurt wisten al het verkoopstalletje aan de weg te vinden, met o.a. verse scharreleitjes, kaarsen en groenten uit de moestuin. Begeleider Esther de Greef vertelt dat de nieuwe vlag onderdeel is van een project om de herkenbaarheid en zichtbaarheid te vergroten. Ook de website fivelstee.nl maakt hier onderdeel van uit.

Fivelstee is in 2013 gestart vanuit de wens om zorg te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen zich in een veilige omgeving ontwikkelen; de rust en ruimte rondom de boerderij zorgen hierbij voor ideale omstandigheden. Er zijn nog enkele woon- en dagbestedingsplekken beschikbaar voor nieuwe cliënten die baat hebben bij kleinschalige zorg en persoonlijke aandacht. Er zijn ook meerdere vacatures voor vrijwilligers, om bijvoorbeeld cliënten te halen en brengen, of in de tuin mee te helpen met de activiteiten.