Achter de Lagestraat: zondag gaat NIET DOOR

De organisatie van Achter de Lagestraat heeft vanwege het weer besloten om de tweede dag van het festijn niet door te laten gaan. Op hun Facebookpagina staat het volgende bericht:

Lieve mensen, vandaag hebben we een geweldige dag in de boomgaard gehad en slechts af en toe een buitje, maar ook af en toe zon. De weersverwachting voor morgen, zondag 23 september, windkracht 5 met veel regen, dus ZONDAG GAAT NIET DOOR.

Op zaterdag 22 en zondag 23 september, tussen 12.00 en 18.00u, is het verrassende groene hart van Loppersum opengesteld voor publiek. In de met elkaar verbonden tuinen achter de Lagestraat, is onder de appelbomen en in verborgen hoekjes een gevarieerde markt te vinden met kunst en andere (creatieve) producten.

De tuinen zitten verder barstensvol vreemde vogels. Verstopte vogels, mediavogels, struisvogels, vogelverschrikkers, knuffelvogels… maar ook vogelboeken en vogelgedichten. Op het programma staan onder andere optredens van Iris en Eddie Rijnsewijn, popkoor Ripa, het Wereldorkest, het dweilorkest van Loppersums Harmonie en singer-songwriter Merel Bakker. Het theaterduo Marikesh speelt op zondag, speciaal voor kinderen, terwijl rederijkerskamer Sappho op zaterdag een eenakter opvoert. Kunstenaars Paula Biemans en Tineke Knapper verzorgen workshops drukken en aquarelleren voor kinderen en volwassenen. Natuurlijk ontbreekt het terras niet.

Kortom, een verrassend evenement voor kunstliefhebbers, gezelligheidszoekers en vogelaars. De ingang is via garage AutoPleizier aan de Wijmersweg.

Voor meer informatie zie ook www.lopsteraalbeern.nl