Zaterdag opening speeltuin Over de Wijmers

De nieuwe speeltuin Over de Wijmers is al een tijdje in gebruik, maar komende zaterdag, op Burendag, vindt de officiële opening plaats. Wethouder Bé Schollema zal om 16 uur de openingshandeling verrichten, waarna het publiek getrakteerd wordt op koffie, thee en een gebakje.

In de vrij nieuwe woonwijk Over de Wijmers wonen veel jonge gezinnen met kleine kinderen. Een aantal inwoners wilde graag een speelplek in de eigen buurt zodat de kinderen niet de drukke Wijmersweg over hoeven te steken om naar een bestaande speelplek te gaan. Met een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds en met medewerking van de gemeente is de speelplek uiteindelijk gerealiseerd. De plek is al een tijdje in gebruik, maar Burendag, een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt, is een mooi moment om de plek officieel te openen.