Bart wint brons op de Special Olympics

Zondag 17 maart was weer een spannende zwemdag in het Hamdan Sports Stadium in Dubai tijdens de Special Olympics World Games in de Verenigde Arabische Emiraten. Oud-Lopster Bart Hol won tijdens een spannende finale brons op de 1500 meter vrije slag.

Bart Hol kwam zondag uit op de langste afstand tijdens deze wereldspelen: de 1500 meter vrije slag. Deze finale was bloedstollend. Even leek het er op dat Bart net buiten het podium dreigde te eindigen maar in de laatste meters wist hij toch, onder luide aanmoedigingen van de meegereisde familie en fans, de Duitser Moritz Glotz achter zich te laten in een persoonlijk recordtijd van 22:45:54 minuten. De Canadees Michael Yang Qing en de Rus Danil Kirillovich Chibirev bleven hem voor. Voor Bart Hol is dit de tweede medaille op de spelen. Afgelopen vrijdag won Bart nog een zilveren medaille op de 400 meter vrije slag in Dubai.

De Consul-generaal van Nederland in de Verenigde Arabische Emiraten Mr. Hans Sandee was naar het Hamdan Sports Stadium in Dubai gekomen om de medailles om te hangen en Bart, zijn zwemmaatje Chris Kuiper en coach Grietje Hooiveld te feliciteren met de gewonnen medailles. Hij was trots op de zwemmers van Team-NL en de coaches en begeleiders.

Dinsdag 19 maart komt Bart uit op de 800 meter vrije slag. Woensdag zwemt Bart nog de 50 meter wisselslag estafette gemengd, samen met samen met Chris Kuiper, Maud Jonkman en Meike Terhorst van het zwemteam van Team-NL.

Tekst en foto’s: Marinus Hol