Activiteiten rond Sint Maarten

Elf november is de dag…!

De Historische Vereniging Loppersum organiseert in het weekend voor Sint Maarten twee activiteiten voor de jeugd.

Op zaterdag 9 november kunnen kinderen een lampion maken van een voederbiet, zoals vroeger ook wel gedaan werd. Tussen 11 en 15 uur liggen op het Zigtermanplein de bieten klaar en kan iedereen, eventueel met hulp van ouders, grootouders of andere volwassenen, ter plaatse een biet uithollen en versieren. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Neem zelf een (oud) mesje en lepel mee.

Op zondag 10 november gaan we zingen! Allerlei bekende en minder bekende Sint Maartenliedjes worden door de Lopster schoolkinderen ten gehore gebracht. Ze hebben op school geoefend onder leiding van Joke Scholten en treden tussen 17.00 en 17.45 op in de Petrus en Pauluskerk. Ondertussen vertellen Fré Schreiber en Harry van der Klei meer over het feest en de tradities: wie was Maarten eigenlijk en waarom lopen we met lampions?

Jong en oud is van harte welkom bij deze Sint Maartenshow. Neem je lampion mee, zodat de kerk extra feestelijk wordt verlicht! Na afloop is er voor iedereen iets lekkers.