Drie nieuwe altsaxofoons voor Loppersum’s Harmonie

Mede dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds was het voor Loppersum’s Harmonie mogelijk om voor drie leerlingen altsaxofoons aan te schaffen. De vereniging kreeg een subsidie van 25% van het aankoopbedrag vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds. De leerlingen en het bestuur zijn hier erg blij mee, de subsidieregeling is namelijk specifiek voor leerlingen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Hierdoor stimuleren zij bijzondere initiatieven en talent jaarlijks voor ruim 3500 projecten. De leden van Loppersum’s Harmonie collecteren jaarlijks voor het Prins Bernard Cultuurfonds, de Anjercollecte, waarbij de helft van de opbrengst naar de vereniging gaat. De volgende Anjercollecte vindt plaats van 24 mei tot en met 30 mei 2020. Ook Loppersum’s Harmonie zal dan weer met de Anjercollecte bij de deuren langs gaan.

Op de foto: leerlingen Esmee en Veronique met hun nieuwe saxofoon. De derde saxofoon wordt bespeeld door Brenda; zij was tijdens de fotoshoot verhinderd.