Wiemersheerd gekoeld door brandweer

Brandweer Loppersum heeft gistermiddag preventief water op het platte dak van Wiemersheerd gespoten om de temperatuur in het gebouw te verlagen. Wiemersheerd is een verouderd gebouw met een eenvoudig klimaatbeheerssysteem. Het is vooral op de derde verdieping, onder het platte dak, erg warm. Medewerkers van Wiemersheerd volgen al dagen het hitteprotocol: er wordt veel geventileerd en bewoners krijgen voetenbadjes en ijsjes om af te koelen. Tevens zijn er mobiele airconditioners geplaatst om de extreme hitte het hoofd te bieden.

Er lagen slangen door het dorp om water te pompen uit de Wijmers en Schipsloot. Hierdoor waren enkele wegen afgesloten.

Zonnehuisgroep Noord meet bij alle Zonnehuizen en Woonhavens de temperatuur en houdt het binnenklimaat en het welzijn van cliënten goed in de gaten. Bij de oudere locaties met een plat dak worden waar nodig extra maatregelen getroffen.

foto’s: Geert Boiten