Intocht Sinterklaas afgelast

Naar aanleiding van de diverse coronamaatregelen die moeten worden nageleefd binnen onze gemeente heeft de Stichting Sinterklaasactiviteiten Loppersum besloten om de Sinterklaasintocht dit jaar niet door te laten gaan. De intocht in Loppersum stond gepland op zaterdag 21 november.

Het bestuur voorziet grote problemen in het naleven van de landelijke richtlijnen bij de aankomst van Sinterklaas, zoals in voorgaande jaren, met de boot via de Wijmers en dan per koets richting de Boshal.

Mogelijke problemen die zijn genoemd:

  • het creëren van voldoende afstand tussen meelopende ouders;
  • de muziekvereniging kan niet aan het geëiste protocol voldoen, wat betreft de afstand van de blazers onderling en tussen de muzikanten en het publiek;
  • tijdens het programma in de Boshal kan niet gegarandeerd worden dat ouders genoeg afstand houden;
  • onvoldoende toezicht en verkeersregelaars tijdens de intocht.

Stichting Sinterklaasactiviteiten Loppersum heeft dan ook besloten dat de Sinterklaasintocht te Loppersum in 2020 niet plaats zal vinden, hoe spijtig ook. Het bestuur hoopt dat de intocht en het kinderfeest in 2021 wel doorgang kan vinden.