Rineke Dijkinga en boekenmarkt zaterdag bij Loppersum Onderweegns

Het is de passie van Rineke Dijkinga om mensen te vertellen over de relatie tussen een gezonde omgeving, gezonde darmen en een gezond brein. Daarover heeft ze meerdere boeken geschreven. Je brein vitaal: met elke hap een gezonde stap is haar nieuwste boek. Waarom ze daarin gelooft? Dat gaat ze zaterdag 12 juni vertellen, 13.30 uur, bij ’t Hoge Heem.

Haar boeken zijn na 12 juni voor elke Lopster kosteloos te leen en op te halen tijdens de koffie-ochtenden van de Zorgcoöperatie (elke dinsdag in het Dorpshuis) en de Open inloop in de bieb, elke donderdagmiddag. Het initiatief is mogelijk gemaakt door LOPEC, in samenwerking met ZcL.

Maar dat is niet alles. Natuurlijk bent u (weer) welkom op het dorpsterras en meer dan welkom om de groei-expositie van Dorpsbelangen te bezoeken, over de toekomst van Loppersum. Bovendien is er een boekenmarkt. De soroptimisten ‘de Eemsmond’ staan bekend om hun kwaliteitsboeken, waarvan de opbrengst voor goede doelen bestemd is. Aristo staat er onder andere met het nieuwste boek van Wil en Ben Scheltens (Het dorp Loppersum 1970-2020) en alle eerder verschenen boekjes van de twee broers. Bij het kraampje van de Historische Vereniging kunt u de Kronieken van de laatste jaren krijgen en Opgroeien in de oorlog van Els Zwerver.

Kinderen en volwassenen konden afgelopen zaterdag bij Loppersum Onderweegns de VRVRoom Experience uitproberen