Oratorium ‘The Crucifixion’ van John Stainer in Petrus en Pauluskerk

The Crucifixion van John Stainer wordt op zaterdag 2 april in de Petrus- en Pauluskerk van Loppersum uitgevoerd door Dutch Choral Singers Groningen & Twente onder leiding van choirmaster Henk de Vries. Organist is Vincent Hensen Oosterdijk. Er zijn twee solisten: Peter van Dijk (bas) en Olivier Kemler (tenor). Aanvangstijd: 20:00 uur. Toegang €15.

John Stainer (1840 – 1901) was een Engelse componist en organist. In zekere zin kan het oratorium The Crucifixion (uit 1887) gezien worden als het Anglicaanse antwoord op de passies van Bach. De tekst van het werk volgt het Bijbelse lijdensverhaal en wordt onderbroken door meditatieve en devote teksten gezongen door de tenor en de bas. De koralen zijn juweeltjes waarvan Stainer de melodieën zelf schreef en die destijds in Engeland door alle aanwezigen werden meegezongen. Ook in Loppersum kunnen sommige koralen meegezongen worden door de aanwezigen.

Dit concert wordt niet alleen met DCS uit Groningen gezongen, ook zingt Dutch Choral Singers Twente mee, een nieuw koor dat in Loppersum haar acte de présence geeft.