20 vluchtelingen naar Jacobuskerk Zeerijp

Het zal niemand zijn ontgaan dat er in Ter Apel een groot probleem is ontstaan: vele vluchtelingen slapen daar al dagen en weken buiten. Een onwenselijke situatie. Dit is een probleem dat om een oplossing vraagt en de nood is hoog. Niet alleen voor de vluchtelingen maar ook voor bewoners van Ter Apel en medewerkers van het COA. Tijd voor actie en medemenselijkheid.

De Plaatselijke Commissie van de Jacobuskerk en de protestantse gemeente Vredekerk/Maarland hebben aangeboden om de Jacobuskerk in Zeerijp tijdelijk beschikbaar te stellen voor ongeveer 20 vluchtelingen. In elk geval tot 9 september.

Het Rode Kruis zal zorgen voor stapelbedden; de plaatselijke commissie zorgt voor toiletten, douches, maaltijden et cetera. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig. Het zou fijn zijn als er gemeenteleden zijn die zich als vrijwilliger aanmelden. Deze vraag ligt ook bij andere dorpen in de omgeving.

Als je je wilt aanmelden: heel fijn. Stuur dan een mailtje naar noodopvang@yahoo.com. Heb je vragen, stuur dan ook gerust een mail naar dit adres. Als je iets wilt doen: laat het weten, geef je op, iedereen kan iets doen!

Noodopvang. We doen het niet omdat we het willen, maar omdat het moet. Overtuigd van onze saamhorigheid vertrouwen we erop dat we deze klus met elkaar kunnen klaren.

Dit initiatief wordt ook ondersteund door Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Loppersum/Westeremden, Protestantse gemeente Garrelsweer-Winneweer-Wirdum, Stichting Oude Groninger Kerken, Vrijzinnige Protestanten Delfzijl en Waardevol Leven Gemeente.