Bewoners Wiemersheerd te gast bij FC Groningen

Na een week voorpret en spanningen is vrijdag 8 december de wens van drie bewoners van Zonnehuis Wiemersheerd in Loppersum in vervulling gegaan.

Uit onderzoek blijkt dat tevreden mensen minder gezondheidsproblemen hebben. Door beter door te vragen hoe iemand zich voelt en wat iemand graag zou willen, kwam er bij bewoner Bé Steenbergen één grote wens naar voren; het nieuwe stadion van FC Groningen bezoeken.
De drie behandelaren sloegen de handen inéén om te bedenken of ze hierin iets konden betekenen. FC Groningen werd aangeschreven, en voilá, ze ontvingen zes kaarten voor de wedstrijd FC Groningen – Telstar. Met grote dank aan FC Groningen gingen drie bewoners (de heren Steenbergen, Bouwbaan en Twellaar) en de drie behandelaren als bgeleiders, de wedstrijd bewonderen.

De avond begon om 17 uur met een bord patat en een snack om vervolgens met sjaals en mutsen op pad te gaan naar Groningen. Bij aankomst werd het gezelschap opgewacht door mascotte Groby om vervolgens naar de speciale rolstoelplaatsen te gaan. De koud werd getrotseerd met warme dekens. Daar werd het FC Groningen lied uit volle borst meegezongen. Met een geweldige sfeer en een snelle voorsprong van de FC kon de glimlach en de stralende ogen van onze bewoners niet meer stuk. Onder de indruk, moe, maar zeer voldaan werd rond 23 uur Zonnehuis Wiemersheerd weer bereikt en het warme bed opgezocht.

Een bijzondere wens uitgevoerd, met grote glimlachen op zowel de gezichten van de bewoners als de begeleiders als resultaat! De dankbaarheid van de bewoners was niet in woorden uit te drukken. “Wat een goed gevoel. Ongelooflijk. Met een klein gebaar, een groot plezier”, glunderen de behandelaren.