Sportfestijn in Waardevol-leven-gebouw succes

Het Wielercomite Usquert, kickbokser Anne Kamminga uit Uithuizen en trainer Jeroen de Munck uit Winsum hebben zaterdagavond 14 februari de prijzen in de wacht gesleept tijdens de tweede editie van het Noord-Groninger Sportgala.
 
Het sportieve festijn, georganiseerd door Stichting EemsmondSport Delfzijl, vond plaats in het gebouw van Waardevol Leven in Loppersum en werd door zo’n vijfhonderd belangstellenden bezocht. De prijsuitreiking kwam voor rekening van sportwethouder Be Schollema van de gemeente Loppersum. Hij werd daarbij geassisteerd door Miss EemsmondSport Noël Kloosterhof.

Hoe een geintje volledig uit de hand kan lopen. Dat is zaterdagvond maar weer eens gebleken tijdens het Noord-Groninger Sportgala. Vorig jaar telde de organisatie 2619 stemmers. Dit jaar waren dat er 3136. Zij brachten in totaal 5743 stemmen op de kandidaten uit.
Voor de organisatie was het maar afwachten hoeveel mensen er naar het ‘kleintje Ziggodome’ aan de Badweg zouden komen, maar de accommodatie liep al snel vol. Iedereen was vol lof over de aankleding van het geheel en de sfeer die de zaal uitstraalde. ‘Een prachtige locatie voor een evenement als dit. Een sportgala waardig. Hier kun je als organisatie trots op zijn’, was een veelgehoorde uitspraak.
Na het openingswoord van voorzitter Nanko Kiel van de stichting en het introduceren van presentatrice Mirjam Kloosterhof vond een kledingpresentatie plaats. Het bestuur en de vrijwilligers zijn door hoofdsponsors Sporthuis Winsum en Van Weerden Mode en Wonen uit Loppersum compleet in het nieuw gestoken. ‘We zijn blij met elke sponsor, maar in het bijzonder met de geste van deze beide sponsors. Bij officiële gelegenheden komen we prima voor de dag en als we sportevenementen bezoeken zijn we de komende jaren goed herkenbaar’, sprak de voorzitter.
Andere bedrijven en instellingen die een bijdrage aan het welslagen van het evenement hadden geleverd, werden op grote schermen in beeld gebracht en konden hun naam op een presentatiedoek terugvinden. Het gala kon zelfs achter in de zaal zonder problemen gevolgd worden omdat alle verrichtingen op het podium middels prima camerawerk op de wanden werd geprojecteerd.
In de aanloop naar de eigenlijke verkiezing werd de spanning verder opgevoerd. In de categorie Sportvrouw van het Jaar werden alle genomineerden aan het publiek voorgesteld. Ze kwamen daarna in een soort van visuele grabbelton terecht waaruit de uiteindelijke winnares tevoorschijn moest komen. Anne Kamminga kreeg de meeste stemmen en mocht de bijbehorende prijs en bloemen ophalen. De Eemsmonder was blij verrast met haar verkiezing.
Op een soortgelijke manier werden de Sportman en Sportploeg gekozen. Voetbalcoach Jeroen de Munck werd uitverkoren vanwege zijn prestaties bij De Heracliden, het Usquerder wielercomité kreeg een fraaie bokaal uitgereikt vanwege hun verdiensten voor de wielersport in Noord-Groningen. De prijzen werden overhandigd door wethouder Be Schollema en Noël Kloosterhof. Tussen de verkiezingen door werd het publiek getrakteerd op swingende muziek van de M & M Band waarbij Mirjam Kloosterhof zich van haar muzikale kant liet zien.
Na het fotomoment met alle winnaars, nog wat muzikale intermezzo’s en een verloting met tientallen prijzen vond de officiële afsluiting plaats. Het tweede Noord-Groninger Sportgala bleek wederom een schot in de roos te zijn. In de foyer van Waardevol Leven kon men nog even nagenieten tijdens de afterparty, verzorgd door deejay Peter Zuidhof van Disco-n-Action.
Terugkijkend op het gala zeggen Kiel en zijn mede-bestuursleden Alex Warners en Kees Mulder erg tevreden te zijn met de groei van het evenement. Kiel: ‘Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes aanwezig, maar dat is niet erg. We zijn een jonge organisatie. Dit was pas het tweede gala. We kunnen nu al wel zeggen dat we enorme stappen hebben gezet. Ook nu zijn er mensen geweest die met waardevolle tips zijn gekomen die we zeker ter harte zullen nemen. Maar over het algemeen kunnen we met een voldaan gevoel op een geslaagde avond terugkijken. Met dank aan iedereen die op welke manier dan ook bij de organisatie van dit sportgala betrokken is geweest.’
Uitslag Sportvrouw
Anne Kamminga 661 stemmen (34%)
Monique Medema 315 stemmen (16%)
Esme Nalbat 287 stemmen (15%)
Salima Rozema 267 stemmen (14%)
Gonny Houtman 235 stemmen (12%)
Amber Schuitema 159 stemmen (8%)
 
Uitslag Sportman
Jeroen de Munck 459 stemmen (32%)
Richard Muller 313 stemmen (22%)
Henk Poort 194 stemmen (14%)
Michiel Tuik 171 stemmen (12%)
Jaap Danhof 163 stemmen (11%)
Dries Ameling 135 stemmen (9%)
 
Uitslag sportploeg/org.
Wielercomité Usquert 579 stemmen (30%)
Eurocup Delfzijl 412 stemmen (21%)
Demoteam So What 310 stemmen (16%)
Horseballteam Biessum 256 stemmen (13%)
Taekwon-Do Jan Ekema 203 stemmen (10%)
Richard Muller/Hessel Raatjes 202 stemmen (10%)
 
Tekst en Foto: copyright: Stichting EemsmondSport Delfzijl
 
Tekst en Foto:2015-02-14-winnaarssportgala.jpg