Nieuwsbrief Nieuwbouw Albert Heijn

De bouw van de nieuwe Albert Heijn is in volle gang. Dit gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. De aannemer geeft een nieuwsbrief uit en vandaag hebben we via de gemeente deze nieuwsbrief ontvangen. Hieronder de belangrijke punten uit de nieuwsbrief.

Start na de bouwvak
De medewerkers van aannemer en de onderaannemers hebben de werkzaamheden weer opgepakt. Voor de vakantie is er aangegeven het Pastoriepad (de doorgang naar de Raadhuisstraat) af te sluiten i.v.m. de bouwwerkzaamheden. Het Pastoriepad is afgezet met bouwhekken.

Werkzaamheden komende periode
De vloerelementen zijn nog voor de vakantie gelegd en we zijn nu zover dat de wapening op de vloeren ligt en het geheel gereed gemaakt wordt voor het storten van de betonvloer over de vloerelementen. Deze actie maakt o.a. onderdeel uit van het beving bestendiger maken van de constructie. De beton is op donderdag 20 augustus gestort; door middel van kranen en vrachtwagens die beton aanvoeren.

Op maandag 24 augustus wordt gestart met het plaatsen van de staalconstructie. Dit zal ongeveer een week in beslag nemen. Ook hier wordt weer gewerkt met kranen en aanvoer van vrachtauto’s.

Er staat aan beide zijden van de bouwplaats met een kraan. Er zal zoveel mogelijk vanaf de Raadhuisstraat worden gewerkt om de overlast op de parkeerplaats te beperken.

In week 36 (31 aug t/m 4 sept) wordt het staaldak op de staalconstructie gemonteerd.

Contactpersoon
Mocht u vragen hebben, dan kunt altijd terecht bij onze uitvoerder van de aannemer Klaas Struiksma. Hij is meestal te vinden in of bij de bouwkeet aan het Marktplein. Mocht hij niet aanwezig zijn en u hebt een dringende vraag, dan kunt u Klaas telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-51070675.

 

Nieuwbouw Albert Heijn
Foto: Klaas Jan Bolhuis