Opening ‘Hefbrug over de Wijmers’

Op vrijdag 6 november gaat wethouder Pier Prins de hefbrug over de Wijmers (die er natuurlijk al een poosje ligt) officieel openen. Ook zal de naam van deze brug worden onthuld. Vanaf 14.30 uur is iedereen  welkom om de opening bij te wonen.  
 
Het is meer dan een jaar geleden, op 1 juli 2014 om precies te zijn, dat de gemeente Loppersum via Lopsternijs een prijsvraag uitschreef: wie bedenkt de mooiste naam voor de brug? Nu de brug is opgeleverd, is het zover dat de openingshandeling verricht kan worden en dat zowel de naam van de brug bekendgemaakt wordt als de winnaar.
De oplevering van de brug heeft een vertraging van een jaar opgelopen. Het bleek dat de contragewichten die meehelpen het wegdek omhoog te tillen, te sterk aan de hoeken van het composiet wegdek trokken. Daardoor trok het wegdek krom. Na een aanpassing in de constructie door een extra stevige staalconstructie onder het wegdek is het probleem opgelost.
 
Als alles goed is, is het publiek op 6 november ook getuige van het openen van de brug. Daarmee wordt Wijmers bevaarbaar voor hogere boten.