Maar liefst ruim 400 kilo voor de voedselbank in Delfzijl

Afgelopen maandagavond gingen de leden van SC LOPPERSUM huis aan huis in Loppersum, Garrelsweer en Wirdum. Ze hebben méér dan 6000 kilo aardappelen aan de man gebracht. Een geweldig resultaat. De penningmeester kan met deze actie een leuk bedrag bijschrijven op de rekening. Maar misschien nog wel mooier zijn de spontane giften van de inwoners uit de dorpen voor de voedselbank, want wie wel geld doneerde maar geen aardappels wenste, daarvan ging de zak aardappelen naar de voedselbank in Delfzijl.

Ruim 400 kilo heeft Geert Jan Reinders, van Aristo Promotions één van de hoofdsponsoren van de club, namens Sportclub Loppersum naar de voedselbank in Delfzijl kunnen brengen. Daar werden de aardappelen met blijdschap in ontvangst genomen. 

Het is al bijna een traditie aan het worden; aldus één van de vrijwilligers van de voedselbank, hiermee kunnen wij weer een groot aantal gezinnen voorzien.

En vooral dit gevoel van vrijgevigheid maakt deze actie tot zo’n mooie actie. Alleen al wanneer je aanbelt, de mensen al met het geld klaarstaan en direct melden dat de aardappelen naar de voedselbank mogen, dat is toch fantastisch, hier doe je het voor met z’n allen, niet alleen denken aan jezelf en je eigen club, maar ook die mensen die het hard nodig hebben. En als je met een aantal leden van de club dit kunt realiseren, dan mogen we daar best een beetje trots op zijn, aldus Karin Lalkens van de sponsorcommissie van de club.