Opening Expositieruimte HVL in ‘Ons Dorpshuis’

Op 23 april heeft Wethouder Slager van de Gemeente Loppersum de expositieruimte van de Historische Vereniging Loppersum officieel geopend. Hiermee  is een lang gekoesterde wens van de Historische Vereniging in vervulling gegaan! Dexpositie- en archiefruimte is in de achterzaal van ‘Ons Dorpshuis’ in Loppersum, De vitrinekast is door Robbe bv. uit Middelstum gebouwd en door enkele enthousiaste leden ingericht. 

Jarenlang heeft de vereniging het zonder een eigen expositie- en archiefruimte moeten stellen voor haar steeds verder uitdijende collectie. Door de archivaris is met veel inzet gebruik gemaakt van een kastruimte aan Dr. P.J. van Leeuwenhof, maar het bleef behelpen. Het bestuur van de HVL is het bestuur van “Ons Dorpshuis” en met name de beheerder zeer erkentelijk dat zij de vereniging deze ruimte beschikbaar hebben gesteld. 

De Historische Vereniging heeft nu de mogelijkheid om diverse voorwerpen uit haar collectie van historisch Loppersum, zoals foto’s, boeken, kaarten en memorabilia uit o.a. de Tweede Wereldoorlog, permanent te exposeren. 

Foto’s: Chris Bomekamp

{phocagallery view=category|categoryid=148|limitstart=0|limitcount=0}