Woninginspecties in Loppersum gestart

In juli is de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) gestart met de eerste bouwkundige inspecties van woningen in Loppersum. Deze inspecties zijn nodig om te bepalen welke woningen versterkt moeten worden om ze aardbevingsbestendig te maken. Om bewoners goed te begeleiden in dit proces is er een lokaal versterkingspunt van de NCG in Loppersum. Hier kunnen bewoners terecht met vragen over de inspectie en eventuele versterking van hun woning. 

De NCG start met de inspecties in de kern van het aardbevingsgebied. In overleg met de gemeente is besloten om in Loppersum in vier gebieden te beginnen (zie kaartje). In deze vier gebieden staan veel rijtjeswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Deze woningen zijn het meest kwetsbaar bij aardbevingen.

Medewerkers van het versterkingspunt Loppersum gaven tijdens vier informatieavonden in april en mei uitleg over de inspecties aan bewoners die in de vier gebieden wonen. De bewoners die als eerste aan de beurt zijn voor een inspectie, hebben een vast contactpersoon op het versterkingspunt gekregen. Deze bewonersbegeleider helpt de bewoners tijdens het hele proces. Zij maken bijvoorbeeld afspraken met de bewoners en inspecteurs over hoe de inspecties voor zo min mogelijk overlast zorgen. Ook begeleiden zij de inspecties die Centrum Veilig Wonen onder de regie van de NCG uitvoert. Huurders houden de bewonersbegeleider vanuit de woningstichting als vast contactpersoon.

Vragen?
Het versterkingspunt Loppersum is gehuisvest aan de Hogestraat 2. Inwoners van Loppersum kunnen hier terecht met vragen over de inspecties en versterking. Het versterkingspunt is bereikbaar op telefoonnummer 088 – 0414472. Mailen kan ook naar info@versterkingspuntloppersum.nl. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken, eventueel kan dat ’s avonds.

Telefonisch bereikbaar / Open voor bezoek
maandag 13.00-16.30 uur dinsdag 9.00-12.00 uur
di t/m do 9.00-16.30 uur woensdag 13.00-16.30 uur
vrijdag 9.00-12.00 uur donderdag 9.00-12.00 uur

Samenwerkingsverband
De problemen in Groningen door de gaswinning zijn omvangrijk, uniek en urgent. Om de problemen aan te pakken, is publieke regie en een gezamenlijke aanpak van het aardbevingsgebied nodig. Daarom is de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aangesteld. De Nationaal Coördinator Groningen is een samenwerking van de twaalf Groninger gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen en de Rijksoverheid. Hans Alders geeft leiding aan dit samenwerkingsverband

Op www.nationaalcoordinatorgroningen.nl leest u meer informatie.

2016-08-27_NCG_Team.jpg

Op de foto staat het team van versterkingspunt Loppersum, v.l.n.r. Lonneke Landstra (projectondersteuner), Wies ten Have (projectmanager), Marja Voogt (bewonersbegeleider), Karin de Haan (bewonersbegeleider), Judith Boeijink (projectleider), Selke Generaal (bewonersbegeleider) en Marieke de Blok (communicatieadviseur).