Kunstenaars exposeren in monumenten in Loppersum.

Op 17 en 18 september exposeren 39 kunstenaars uit de gemeente Loppersum in 21 monumentale gebouwen. In het dorp Loppersum zijn er 6 locaties: de Petrus en Pauluskerk, het Stationsgebouw en de molen. Net buiten het dorp kunt u een kijkje nemen in de boerderijen Boelemaheerd, Fivelstee en Eikemaheerd, alle op de Stedumerweg.  Enkele namen van deelnemende kunstenaars in het dorp zijn: Henk Helmantel, Josefien Alkema, Tineke Knapper, Leen Kaldenberg en Huib van der Stelt. En verder zijn er exposities in – natuurlijk – Oosterwijtwerd en Westerwijtwerd, maar ook in Eenum, Zeerijp, Stedum en Middelstum. Leuke bestemmingen van een (fiets)tocht langs de dorpen!

De exposities maken deel uit van het festival kunstMonument 2016. Een festival waar men kan genieten van kunst, landschap, monumenten, muziek, poëzie, theater, lekker eten en verhalen over locaties en landschap. 

Centraal staat de reis  van Oosterwijtwerd naar Westerwijtwerd: een dwarsdoorsnede van de gemeente Loppersum.  Voorafgaand geven de kunstenaars een workshop op alle basisscholen in de gemeente. De kunstwerken van de kinderen zullen op de locaties samen met het werk van de kunstenaars worden  geëxposeerd.

Veel meer informatie is te vinden op http://www.kunstmonument.nl/

Tekst: Nicolette Scholten

2016-09-03_kunstmonument_1.jpg