Historische Vereniging opent geschiedeniswinkel

Op zaterdag 25 mei opent de Historische Vereniging Loppersum om 13.00 uur de deuren van ‘De oude slagerij’, de eerste geschiedeniswinkel van de gemeente.

Vossenjacht

De openingshandeling wordt verricht door tien historische personen, die daarna door het dorp zullen lopen als ‘vossen’. Deelnemers aan de vossenjacht kunnen tussen 13.00 en 15.30 uur op zoek gaan naar onder andere Napoleon, een hippie, een 19e-eeuwse dame en twee Griekse schonen. Bij ‘De oude slagerij’ aan de Hogestraat 19 in Loppersum zijn deelnameformulieren te halen en weer in te leveren. Om 16.00 uur worden de gelukkige winnaars getrokken, die kaartjes kunnen winnen voor Openluchtmuseum Het Hoogeland.

In de geschiedeniswinkel worden bezoekers verwelkomd met een hapje en kunnen ze de eerste wisseltentoonstelling over de Lopster scholen bekijken en een kijkje nemen in het archief, dat voortaan elke vrijdag en zaterdag te raadplegen is. De komende tijd zullen er nog allerlei andere activiteiten worden georganiseerd, zoals een proeverij, workshops, een genealogisch spreekuur en hulp bij spreekbeurten en werkstukken.