Historische Vereniging opent geschiedeniswinkel

De Historische Vereniging opent op 25 mei in de oude slagerij van Roggema een geschiedeniswinkel. Tot en met 31 december 2019 mag de HVL het pand gebruiken voor tentoonstellingen en activiteiten. Om haar enthousiaste plannen werkelijkheid te laten worden, kan de HVL echter wel wat hulp gebruiken.

Vossen

De geschiedeniswinkel, die ‘De oude slagerij’ zal gaan heten, wordt op 25 mei geopend tijdens Lente in Loppersum. Vanuit de winkel organiseert de HVL dan van 13.00 tot 15.30 een vossenjacht, waarbij de ‘vossen’ dorpsgenoten zijn die rondlopen in historische kostuums en delen van een spreuk bij zich dragen. Wie alle vossen heeft gevonden en de juiste oplossing inlevert, maakt kans op vrijkaartjes voor het Openluchtmuseum in Warffum. We kunnen nog een paar extra vossen gebruiken!

Schoolspullen

Omdat de beide basisscholen half juni verhuizen naar de nieuwbouw, wil de HVL een kleine tentoonstelling wijden aan de Lopster scholen van toen en nu. Hebt u thuis nog oude rapporten, knutselwerkjes, schriften, foto’s of andere voorwerpen van één of meer van de basis- en/of middelbare scholen? Mogen we die lenen?

Winkelpersoneel

Het is de bedoeling dat ‘De oude slagerij’ op vrijdagmiddagen en zaterdagochtenden open zal zijn. Het archief van de vereniging is dan te raadplegen, voor de jeugd is er hulp bij werkstukken en spreekbeurten en de HVL zal verder verschillende activiteiten organiseren, zoals rondleidingen en workshops. Lijkt het je leuk om eens een dagdeel in een geschiedeniswinkel te staan? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Voor alle oproepen geldt dat je contact op kunt nemen met Els Zwerver, via info@hvloppersum.nl of via 0596-851382. Leuk dat je mee wilt helpen om de geschiedeniswinkel tot een succes te maken!