Steunpunt Mijnbouwschade gaat woensdag open

Op 2 september opent het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) een steunpunt in het dorpshuis. Het steunpunt is een aantal dagdelen per week open voor inwoners met algemene vragen over mijnbouwschade en schaderegelingen. Ook in Appingedam komt een steunpunt.

De steunpunten openen juist nu hun deuren omdat per september de waardedalingsregeling van start gaat in Appingedam en Loppersum. In het steunpunt zijn zaakbegeleiders van het IMG aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over de schadeafhandeling, toelichting kunnen geven op de waardedalingsregeling en bijvoorbeeld ook ondersteuning kunnen bieden bij het doen van een aanvraag voor de regeling. Daarnaast is het een plek waar inwoners hun verhaal kunnen doen.

Het steunpunt in Ons Dorpshuis gaat op 2 september van start. Elke woensdagochtend van 09:00 tot 13:00 uur en iedere vrijdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur zijn inwoners welkom aan de Wirdumerweg 21.

Aanmelden is niet nodig. Uiteraard houden we ons wel aan alle coronamaatregelen, waaronder het houden van 1,5 meter afstand.

Steunpunten in andere aardbevingsgemeenten

De ervaringen bij de steunpunten in Appingedam en Loppersum gebruikt het IMG voor de nog op te richten steunpunten in de andere aardbevingsgemeenten. De steunpunten gaan ook een rol spelen bij de uitvoering van de regeling voor de vergoeding van immateriële schade. Deze regeling gaat in 2021 van start.